17 Mayıs 2018 Perşembe

DÜŞÜNCELER...



"Ne kadar az şükrediyorsunuz." Rabbimizden gelen ilahi uyarı günlük koşuşturmalar arasında bizi şöyle bir sarsıyor mu acaba? 
İdrak ettiğimiz günler bizi düşünmeye daha fazla yöneltiyor. Düşündükçe ne kadar az şükrettiğimizi tekrar tekrar anlıyoruz. Dünyanın haline baktığımızda bize nasip edilmiş şu güzel yurt için,boğazımızdan geçen bir lokma ekmek,bir yudum su ,sırtımızı dayadığımız minder ve asla sayıp bitiremeyeceklerim...Şükür sebebi değil de nedir?
Bu görüntüleri düşünceler içinde sarsıldığım anlarda çekmiştim.
Akşam vakti Trabzon dönüşü renkler.
Seher vaktinde bulutlar karşı kıyıda tepeler oluşturmuş. Şu renkler, bu tabiat... Şükür Rabbim;verdiğine de bize nasip etmediğine de şükür. İlla vardır bir sebebi.
    Ey nefsimin sahibi Allah'ım, yarattığın sayısız nimeti,sayısız güzelliği bizim emrimize verdin. Verdiklerine hakkıyla şükretmeyi nasip et bize.

6 yorum:

  1. AMİN..
    gerçekten o kadar az şükür ediyoruz kii..otuurp başlarsak eğer şükür etmeye sonu gelmeeycek şekilde bolluklar vermiş Rabbimiz ama biz şükür etmek şurada dursun birde isyan ediyoruz (maalesef)..
    emeğine sağlık renklerde harika :)

    YanıtlaSil
  2. İnsan nefsine dur diyebilse nimetleri görecek elbet. Farkında olanlardan oluruz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Amin, ne güzel duaya denk geldim sayende çok teşekkür ederim..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Neye odaklanırsak o artar.Şükrettikçe de şükredecek şeyler artar :) Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Şikayet musibeti şükür de nimeti ziyadeleştirirmiş, çok doğru bir söz. Ama Rabbimiz çok merhametli bu kadar azalan şüküre karşılık nimetlerinde bir azalma yok. Yine de kulluğun şiarı şükürdür deyip toparlanmalıyız.

    YanıtlaSil
  6. Şikayet etmediğimi sanıp düşününce ne çok şey için memnuniyetsiz olduğumu görüyorum. Şükre sarılmaya çabalıyorum.

    YanıtlaSil