3 Mart 2018 Cumartesi


   MİM
   Araya yoğunluklar girince cevaplamakta geciktiğim bir mimle bugün.
    Sevgili İçimdeki Yaz,adıyla mütenasip bir mime beni de layık görmüş. Sağ olsun. Bloğunun adı gibi mime verdiği cıvıl cıvıl cevaplarla ruhumda şöyle bir bahar esintisi,yaz güneşi bıraktığı bir gerçek. Ancak onın cevaplarını okurken dilime bir şarkı geldi yerleşti. "Ben gamlı hazan,sense bahar..." Çünkü o cevaplarda hayata gülümseyerek değil,gülerek hatta belki de kahkaha atarak bakan genç bir yüreğin enerjisi var. Bense çoğu zaman ancak gülümseyerek ve çokça düşünerek bakıyorum hayata tabii seçimlerim de ona göre oluyor.
  O halde Bismillah deyip başlayalım bakalım ne çıkacak ortaya.Ben de içime bir ayna tutmuş olayım.

1.Birlikte dünyayı dolaşmak istediğin?

Yahu daha yurdumu doğru dürüst gezememişim. Dünyayı gezmeye ne zaman sıra gelecek? Ama gezeceksem şu bizim Deliha'yla(Gupse Özay) gezeyim mümkünse.  Çok eğlenceli olur. Yüreği de pırıl pırıl. Daha ne olsun.
 2.Hem eğlenilecek hem evlenilecek kişi:
Sorunun evlenilecek kısmı kalsın. Eğlenceye gelince çok eğlenceli olmasa da ben yoldaşımdan çok memnunum. Hayalen bile yerine başkasını koyamam.

3. Göründüğü gibi soğuk,sert olmayan

Heidi'nin  dedesi hiç de göründüğü gibi değilmiş meğerse. Dış görünüşe aldanmamalı diye boşa dememişler.
4.Birlikte ıssız adaya düşmek istediğin ? 

 Issız adayı boşverelim şimdi,ne işimiz var orada? Bizim  köyler kış vakti ıssız ada zaten. Oraya gitsek de olur.
5.Sabahlara kadar mesajlaşmak istediğin?

 Oooy,burda da mı mesaj! Cümleler bitti da!Kime ne anlatayım şimdi? İlle konuşacaksam kısa bir telefon açayım ben.

6.Battaniyelere sarıp sarmalamak istediğin?

 Çocukları büyüttüm ya yav. Daha ne sarıp sarmalayayım? Ama dur. Balkız var ya şirincik kedicik hani instagramda(balkız_2015)onu sarıp sarmalayıp bebek gibi sevmek vardı şimdi.
7. Birlikte dünyayı yönetmek istediğin?
Ben haddimi bilirim. Ne dünya yönetmesi,evi bile zor yönetiyorum.Şu dengesi bozulmuş dünyayı ancak çok özel bir insan düzeltebilirdi belki. O insan, özü sözü doğru,karakter abidesi, kararlı,insanı anlayan bir insan olmalı.  Bir mucize olsaydı Peygamberimizle(SAV) birlikte yönetmek isterdim dünyayı.
8. Birlikte  baloyoya gitmek istediğin?

Balo bizi bozar. Ben şöyle bir Türk san'at müziği veya tasavvuf müziği konseri alayım.Biz ediyle büdü gideriz, bir güzel mest olur evcazımıza döneriz,olma mı?

  İşte böyle dostlar. Samimi cevaplarım bunlardır. Şükredin ki derin felsefeler yapmadım. O da size bir güzelliğim olsun.

12 yorum:

  1. Hem eğlenceli hem düşündürmeli çok güzel cevaplar. Çok ysşayın siz emi:) Ama enerji konusunda imrenilecek kadar iyisiniz Allah nazardan saklasın. Eşinizle ilgili çok eğlendirici olmamakta beraber kısmı manidar ama zaten bu dünyayı renklendiren sıcak ve güzel kılan biz kadınlar. Hiç de mütevazi olmaya gerek yok. Edi ile büdü iseniz ne güzel hedef o zaten. Daim olsun inşallah.
    Sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düşünmedim desem yalan olur. Soruların bir kısmı beni aşıyordu.Dünyanın haline bakıp bakıp dertlenen biri için tam felsefe yapılacak sorulardı:) ancak cevaplarım samimidir. Enerjiye gelince koşturma sürekli bir şeyler üretmeye çalışma yönüm tamam da eksikler çoook.

      Sil
  2. Bu mimi yeni görüyorum.Eğlenceli biriyle tatile gitmek bence de çok güzel olur :) Enerjisi yüksek,pozitif bir yazıydı :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamak güzel,dünya güzel,insanların çoğu güzel; keşke her şey bu güzelliklere eş yaşansa da enerjimiz hep böyle yüksek olsa.

      Sil
  3. Eğlenceli bir mim.. Cevapların da çok samimi geldi :)

    Bu arada yorumun için teşekkürler :) takip etmiyormuşum seni takibe aldım şimdi. :) Takipleşelim o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında soruların çoğu tam felsefelikti sahiden. Ben biraz farklı açıdan bakmaya çalıştım. Böylece gündemin ve hayatın dağdağasının unutturduğu yüzümü yeniden hatırlamış oldum.

    YanıtlaSil
  5. Allah'ın sessiz kullarına duyarlı olmayı Allah herkese nasip etsin.
    Eğlenceli bir mim olmuş.Birbirimizi yakından tanımak için güzel bir yayın.
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Can kıymeti bilelim diyorum ben. Mim için de teşekkür ederim. Aslında özellikle bazı sorulara verilebilecek cevaplar çok derindi de...Uzar giderdi o yayın.

    YanıtlaSil
  7. ya harika bir mim olmuş:) benim için yazdığınız o güzel sözler için de ayrı teşekkür ediyorum. Bu arada sizin cevaplarınıza çok beğendim tam siz olmuş bu mim :)

    YanıtlaSil

  8. İçinizdeki yazı sonbahara çevirmediysem mutlu oldum. Yüreğinizdeki yaz hiç bitmesin.

    YanıtlaSil
  9. Güldürdünüz beni güzel bir mim ellerinize sağlık :) Bakıyorum boyaları göremiyorum :))

    YanıtlaSil
  10. Son günlerde yaptıklarımı yayınlayacağım yakında. "Her şeyi boyayasım var." diyenler doğru söylüyormuş meğer.

    YanıtlaSil