22 Mart 2018 Perşembe

MİM



Sevgili Ezgi beni de mimlemiş sağ olsun. Davete icabet etmek gerek.  Hadi siz de buyurun ,biraz daha tanışalım o zaman.

1.Nerelisin ?

Aslen Giresun'un Görele ilçesindenim yani has Karadeniz kızıyım da anca gönülde. Zira dört yaşlarımdayken  İstanbul'a  yerleşmişiz. Ben orada büyüdüm. Tayinim çıkınca çıktım İstanbul'dan.

2. Burcun nedir?

 Terazi olduğumu düşünüyorum. Bizim zamanımızda öyle şimdiki gibi aylar yokmuş. Ben beyaz elmaların toplandığı ayda doğmuşum. Rahmetli dedeciğim birkaç torun doğup birikince nüfusa gider,hepimizi toptan yazdırırmış. Laf aramızda bazen beni büyük yazdırdığından şüphe etmiyor değilim:))

3. Bloglarda en çok ilgini çeken nedir?

Blog yazarının samimi olduğunu hissetmem ve ciddiyeti önemlidir. Espriye evet ama iş cıvımaya varırsa orada yokum. İzlediğim blogların insani,milli ve manevi değerlere saygılı olması beni o bloga ve yazarına bağlar.  Hayatı sorgulayan ve ilginç konularda yayın yapan bloglar ve hobi blogları çok ilgimi çeker. 


4. En sevdiğin mevsim ?
İlkbahar desem sonbaharın gönlü kırılır,yaz desem kışın hatırı kalır.  Her mevsimin kendine has güzelliklerini severim ancak sonbahar tefekküre davet eden hüznüyle,ilkbaharsa  gözüme gönlüme verdiği şölenle hiçbir zaman sırayı birbirlerine vermezler.

5. Yabancı dil biliyor musun?

Çok utanıyorum ama hayır.

6. Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?)

Ooooo ,neler neler yaparım! Ya da yapardım diyeyim. Dikiş,kanaviçe,mefruşat...Bugünlerde ahşap boyamaya sardım. Bunu meslek haline getirmeyi diliyorum-İstediğim şartlar oluşursa-Ayrıca hiç vazgaçmediğim arkadaş toplantıları da zamanı değerlendirme yollarımdır. Bunun yanısıra tabii ki kitap okuma. 

7. En son hangi kitabı okudun?

En son Ömer Sevinçgül'den Hayat Sevince Güzel . Gençlik kitabıdır bu,diye başladım ama beni yanılttı dili ve anlatımı çok güzel. Tavsiye ederim.

8. Hayatında pişman olduğun bir şeyi anlatır mısın?

 Hangi birini anlatayım:))

9. Tuttuğun takım var mı?

Gençlikten kalma bir alışkanlık:Fenerbahçe. Fanatik değilim. Artık güzel oynayan her takımı takdir ediyorum.

10. Çantandan eksik etmediğin şeylerden bazılarını yazar mısın?

Bak dinlerken yorulursun gel vazgeç bu sorudan. Ha, İlle de öğreneyim diyorsan br poşet peçete,ıslak mendil,gözlük kabı,şarj aleti,kışları ve sonbaharda şal, kalem,not defteri,bekleme yapacağım bir yere gidiyorsam mutlaka kitap hatta
el işi.


12. Ve son olarak blogundan hiç para kazandın mı ?

Hayır,zaten böyle bir amaçla açmadım blogumu. Gönlümden geçenleri duyurup gönüllerden geçenleri öğreneceğim dostlar istedim. 
 Evet,mimi bitirdim Allah'ın izniyle.Vatana millete hayırlı olsun derken kandilinizi can-ı gönülden kutluyor,hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hoşça kalın.




10 yorum:

  1. Hımmm demek bu enerjide Karadeniz insanının tezxanlı kıpır kıpır halinin de etkisi varmış. Dedeniz çok kesin büyük yazdırmış. Çantaya bunlar giriyorsa bavul hazırlarken durum nasıl? Hamarat insanın ekipmanı da kuvvetli olmalı:)
    Muhabbet ve duamla üç aylarınız mübarek olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji mi yoksa alışkanlık mı bilemiyorum sevgili Begonvil Sokağı. Bilir misin bizim buraların kadınları çalışmaktan kendilerini çok hırpalamışlardır ağrıdan sızıdan kımıldayamayacak halde olurlar yine de bir işin ucundan tutmaya uğraşırlar. Bu herhalde bir yaşama biçimi. Bazen suyundan içmişim işte diyorum kendim için.

      Sil
  2. Bu mimler gerçekten işe yarıyor:) sizi tanımak çok güzel .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tülin Hanım. Sizi de daha yakından tanımak isterdim doğrusu.

      Sil
  3. Demek ki hepimiz samimiyet arıyoruz okuduğumuz bloglarda.Zaten samiyeti olmayanlar da çok uzun süre kalamıyor aramızda :) Karadeniz gelini olmayı isterdim bir ara laf aramızda :) Severim oranın insanlarını da :)

    YanıtlaSil
  4. İnsanın eti yenmez,derisi giyilmez ille samimiyet.Size kanımın kaynaması boşa değilmiş o zaman.

    YanıtlaSil
  5. Mim aracılığıyla sizi tanımış olduk, samimi olmak benim için de önemlidir. Ama cıvıklık derseniz, ona da hayır:) Daha uzun yıllar görüşmek dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben de uzun yıllar görüşmek isterim. Blog dostluğu da başka bir kıymet taşıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir mim olmuş kaleminize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler. Arada değişiklik oluyor mimler. Blog arkadaşlarını tanımak için de iyi oluyor.

    YanıtlaSil