1 Aralık 2016 Perşembe





   BİLECİK  HATIRASI
       İnsan doğduğu yere benzer, demiş ya şair,ben de insan yaşadığı yerleri sever diyorum.
 işte, Anadolu'nun bağrında bir kartal yuvası: Bilecik.Çocukluk ve gençlik hayallerimin altına atılan imza. İlk göz ağrım.
 Baksan küçücük ,taşlık tepelik bir yer.
 Bir de bana sor. En genç çağımda havasını soluduğum, "Saf çocuğu masum Anadolu'nun." Evet, masum Anadolu'nun kendi halinde yaşantısını tanıdığım, çocukların isminin "masumcuk";ev geçindirme becerisinin adının ise "kadın eli" olduğunu  öğrendiğim durak...Şeyh Edebalı'nın maneviyatıyla bereketlenmiş  vatan toprağı ...
  Otuz yıl öncesine uzanan bir dostluğun kilometre taşlarından birine daha dahil olmak,sevdiklerimizin mutluluğunu paylaşmak,  Bilecik havası solumak için yollardaydım iki hafta önce. Kızımız gelin oldu. Ben de mutluluklarına dahil oldum.  Ne yazık ki hatıraları arayacak vakit yoktu, hemen döndüm.  Değişen çok şey var tabii ama  Bilecik yerli yerinde ve anılarımı saklıyor. Daha ne olsun?..








5 yorum:

  1. Bilecik'ten geçmiştik bir yolculuk esnasında, uğrama fırsatımız olmamıştı ama benzer hisler yaşadım ben de. Anadolu'nun sıcaklığı ve sadeliği ile havası hoşuma gitmişti. Birkaç gün kalmak, gezmek, halkı ile tanışmak lazım. Yurdumuzun her yeri bir başka güzel vesselam. Sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  2. Bilecik buradaki görüntülerden ibaret değil elbette. Ne yazık ki zaman çok dardı. Dışarı bile çıkamadım. Sanırım bunları çekerken tatil dönüşlerinde hissettiğim evime kavuşma sevincini tekrar yaşamak istedim. Ancak değişen çok şey var tabii ki...

    YanıtlaSil
  3. merhaba blogumu yeni açtım bende beklerım:)

    YanıtlaSil