27 Aralık 2015 Pazar

KİTAPLIĞIM


         Nihayet buradayım. Görüşmeyeli epey zaman oldu. Burası gerçekten de farklı bir dünya. Onca koşturmanın arasında uğrayamasan da aklın hep burada. 

            Kitaplığım-  kütüphanem diyebilseydim keşke- yapıldı nihayet. Neredeyse bir haftadır onunla uğraşıyorum. Benimkisi eski malzemelerden yeni yapma çabası. Kitaplarımı yerleştirirken ne çok şey düşündüm. İlk tayin yerim. İlk kitaplığımız ki sebze kasalarından yapmıştık onu arkadaşlarımla. Sonra kendi evimdeki ilk kitaplığımız. Küçük bir dolap. Ders kitaplarımızı bile almamıştı. Ve yıllar yıllar yıllar yıllarla çoğalan kitaplar her taşınmamızda koli koli bizi takip eden hazinelerimiz. Bunca taşınmaya can dayanmazdı onlar dayandılar. Kimilerini eşte dostta bıraktık kimilerini öğrencilerimizde kimisi bir okulun kütüphanesine yerleşti. Buncacık da bize kalanlar. Hepsini  tek tek okuyasım var. 



Hepimize kitaplarla renklenmiş bir dünya diliyorum.





5 yorum:

  1. Aaa ne guzel tevafuk. Ben de daha biraz önce kitap kolilerini açıp yerleştirmiştim. Daha bitmedi tabiki. Kütüphaneyi de doldurduktan sonra evimiz eve benzedi elh. Sizin de hayırlı olsun nihayet kitaplarınızı diyebilmiş olmanız ne güzel. Okudukları ınsanın parçası gibi kolılerdeyken hep eksik kalıyor sanki bizden bırseyler.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah ne güzel ..benimkiler öyle uzakta ki..aklım hep onlarda kimini hatirliyorum kimini hatirlamiyorum..bir kitaplarım gelse diyorum..yerlerini de hazır ettim..zevkle okumanız dileğiyle inşallah ben de en kisa zamanda kitaplarım ve kitapligima kavuşurum..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bir tatlı huzur almaya geldim... İyi ki buldun beni... İyi ki tanıdım seni güzel meslekdaşım.. O kitaplıkta benim kitaplarımın da olmasını isterim.. Eğer sen de istersen.

    YanıtlaSil
  4. www.metvecezir.blogspot.com
    http://metvecezir.blogspot.com Burası benim çatı katım "kuytular".. Şiirlerim ilgini çekebilir diye düşündüm.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldım özür diliyorum. Uzun zamandır ancak gelebildim. Koşturmacalar...Evet Kuytular'ı ziyaret ettim. Yüreğinize sağlık. Elbette ki kitaplığımda kitaplarınızın olmasını isterim. Kardan kıştan göz açabildiğimizde ilk işlerimden biri kitapçıya gidip sipariş vermek olacak. Görüşmek dileğiyle.

      Sil