25 Aralık 2016 Pazar



   

       
          İNSAN  OLMAK

        "İnsan var, öfkesiyle hıncından ölür,
       İnsan var, yılların basıncından ölür,
       Bir gün bakamaz kızarmadan çevresine,
       
      Ey gökyüzü, insan var utancından ölür…" (Arif Nihat ASYA)  

         Milletçe acılı günler yaşamak kolumuzu kanadımızı kırıyor. Bir parça inancı, vicdanı ve sağduyusu olan  hangi kör kuyulara çekilmek istendiğimizi derin derin düşünüyordur mutlaka. Bunca olumsuzluğun ve acının içinde insanımızın, birliğe ihtiyacımız olduğunu, başka vatanımız olmadığını ve topyekün bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu anlaması umut veriyor.
      Çevremizde anlık teselliler yaşatanlar da var şükür. Bulutları dağıtan,güneşin ve aydınlığın ışıltısını yüreğimize değdiren teselliler... İşte bunlardan biri...

      
 

Bu güzelim topraklarda bilmem hangi siyasetin,             bilmem hangi çıkarın ve bilmem hangi sapık zihniyetin yemi olmadan "yaratılmışı sevmek yaratandan ötürü" diyen Yunus'un felsefesiyle yaşamayı hangimiz dilemiyoruz ki?..

2 yorum:

  1. Hepimiz diliyoruz, bizim mayamız sağlam evvelallah. Eğilmeden, düşmeden ne çocuk büyüyor ne ağaç meyveye duruyor. Dua ve ümitle beraberce güzel günler göreceğiz inşaallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah,sevgili Begonvil Sokağı. Birlik ruhuyla aşacağız bu günleri.Rabb'im vatanını bunca seven milyonların dualarını geri çevirmez.

      Sil