8 Eylül 2016 Perşembe


       ELLER...
       Mutfaktaydım bütün gece. Kışlık hazırladım. Yorgun bir şekilde ama kendimce önemli işi  başarmanın huzuruyla ortaya çıkanlara şöyle bir bakarken ellerime ilişti gözüm birden ve aniden bütün benliğim sarsıldı.
      Ömrümü taşımıştı ellerim. Şu on parmak bütün hayatımı şekillendirmiş,yıllarımı bugüne taşımış. Yetmemiş çevremdekilerin ihtiyaçlarını da şekillendirip sunmuş. Hayatı kotarmış ellerim...
        Her daim işi var bu ellerin. Her daim düzen verir.
         Hayat sabaha uyandığında ortalığı toplar,evladı eşi doyurur. Fırsat bulduysa iki lokmayla  da kendi nefsine hizmet eder.   Kıyafetleri giydirir. Evi barkı toparlar tertip düzenin huzurunu verir.  Kışlıkları hazırlar emek emek mutfağı şenlendirir.Tebeşir tutar  zihinleri hareketlendirir.
        Evladın saçını okşar bu eller, güven verir.
        Ve duaya açılır ellerim ruhu serinletir.
        Rabbim, şükürler olsun sana verdiğin iki el ile dünyayı taşıttın bana.
       
         "Eller, hepsi de beşer tane parmaktan,
           Eller,türlü türlü...Yaşamaktan."(Ziya Osman Saba,)

14 yorum:

  1. Sizi tanıdığımdan beri bana hep bir tatlı huzur verdiniz, Allah razı olsun... Satırlara sığdırdınız yine şükür, tefekkür ve takip eden huzuru. İyi ki Begonvil Sokağındayım, dostlarım var dedirttiniz. Elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalp kalbe karşıdır diyenler çok haklı.Siz de bana huzur veren bir dostsunuz. Güzel düşüncelerinizden dolayı Allah sizden de razı olsun.

      Sil
  2. Kaleminize ve ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerimi güzel bulmam ben..bakarım sık sık onlara ve güzel elleri parmakları olan kadınlara hep hayran kalırım..ne yapalım derdim,Allah banabu elleri yakıştırmış..sonra bu ellerle yaptıklarımı düşünüyorum hamdini dahi edemediğim bu ellerin hakkında öyle düşündüm için utanıyorum..ellerin,ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerdeki görece güzellik önemli değil ki. Onlara bahşedilen güçtür kıymeti olan. Siz o ellerle neleri kotarıyorsunuz bir düşünsenize. Dert görmesin elleriniz.

      Sil
  4. Hele kadın elleri, hele anne elleri... Nice işleri sanat gibi çevirir. Bayramın mübarek olsun canım ❤

    YanıtlaSil
  5. Dünyayı kurar kadın elleri. Hayatı kotarır. Bayramı bayram yapan da kadının elidir. Ama babaların hakkını da yemeyelim. Onların elleri de emeğin diğer yarısı, arkamızdaki koca güçtür. Sizin de bayramınız mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blogunuzu yeni kesfedebildim takibe aldim bende beklerim sevgiler😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Gelirim tabii. yeni dostlar kazanmak güzel.

      Sil
  7. Ben bu duyguları babannemin ellerine bakınca yaşıyorum. Bir kendi ellerime, bir de onun ellerine bakınca, "nasıl bir yaşanmışlık var, 74 yıldır ne işler yaptı acaba bu eller" deyip tebessüm ederim bazen :) Kalemine, yüreğinize sağlık. Çok anlamlı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Yılların yaşanmışlığını taşıyan eller çok kıymeti tabii. Allah ellerimize sağlık versin yılları,yaşları taşıyalım.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık :D
    Çok güzel bir yazı olmuş, sondaki dizeleri ayrı beğendim.

    YanıtlaSil
  9. Ah,ne kadar geç görüyorum bazen. Hoş geldiniz. Dizeler dil bulup da söyleyemediklerimizi söylüyor.

    YanıtlaSil