18 Eylül 2016 Pazar



BAYRAMIN ARDINDAN

Can bula cânânınıBayram o bayram olaKul bula sultanınıBayram o bayram ola.

Hüzn-ü keder def olaDilde hicap ref olaCümle günah af olaBayram o bayram ola.(Alvarlı Efe hz.)

   Erenlerin gönlünden kopan dua bayram ruhuyla donananları sarıp sarmalayarak bugüne ulaştık. Bir bayramı daha geride bıraktık. Umarım güzel anılar biriktirmişsinizdir.   Biz de hiç hesapta yokken kendimizi İstanbul'da buluverdik bayramda. İyi de oldu. Oğlumuzun evlilik hazırlıklarının son eksiklerini de toparlamış olduk böylece.  Bayramın ikinci günü Şile'de dünürlerimizin misafiriydik. Sohbetimize kına hazırlığı eşlik etti. Kına gecesinde dağıtılacak olan kınaları el birliğiyle hazırladık. 



    Herkes yaptığı işi beğenmek ister ya, biz de uçuş uçuş tüllerimize bakıp iyi ki hazır şekliyle vermedik kınaları diye sevindik. Üstelik de çok cüzi bir meblağa kotarmış olduk.          Belki bunlar gereksiz hazırlıklar gibi görünebilir ama geleneklerimiz bizi biz yapan değerlerimizden. Onları tamamen yok etmemek gerektiğine inanıyorum ancak bu hazırlıkların da muazzam bir sektör haline gelmiş olduğunu görüp şaşırdım doğrusu. Evililik hazırlıklarında da israfa kaçmanın doğru olmadığını bilmeliyiz.
      Hazırlıklarımız sadece eşya vs. ile sınırlı kalmadı. Biraz da mutfaklarına yardımcı olalım dedik.   Soslarını ben hazırladım.Sostan çok işlediğim kavanoz örtüleri rağbet gördü.  Gelin kızımın teyzesi de reçellerini hazırlamış sağ olsun.          Artık düğüne hazırız. Ben Allah'tan çocuklarıma bembeyaz uçuş uçuş tüller güzelliğinde günler;kirazlar,çilekler ve reçeller tadında bir hayat diliyorum. Her şey güzel olsun inşallah.


14 yorum:

  1. Maasallah ne güzel heyecanlar bunlar. Asırıya kaçmamak sartıyla el emegı goz nuru emek dolu hazırlıklar o surecı ancak guzellestırır. Ellerınıze emegınıze sağlık. Bır yastıkta huzur ıcınde bır omur gecırırler ıns.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,heyecanlı ve güzel telaşeler. Güzel dileköeriniz için teşekkürler.

      Sil
  2. Allah tamamına erdirsin. Dünürlerinizle de muhabbetiniz daim olsun. Evliliklerde ailelerin kaynaşması çok güzel ve önemli ama maalesef çoğu zaman başarılamıyor. Düğünler, doğumlar tam bir sektör malzemesi oldu. İhtiyaçları çoğalan alternatiflerden seçmek güzel ama dayatılan yeni alışkanlıklar mutluluğa katkı veren şeyler değil. Siz ne tatlı dilli geniş gönüllü bir kayınvalidesiniz. Gelin kızınız şanslı, şansınız ortak olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerinize amin diyor ve teşekkür ediyorum. Düğünler ister istemez fazla yükleri de yüklenmenize sebep oluyor ne yazık ki.

      Sil
  3. Hayırlı olsun canım benim. Hepsi çok şık görünüyor ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın bacım. İşte elimizden geldiği kadar.

      Sil
  4. Mutluluklar diliyorum. Çok cici kavanozlar.

    YanıtlaSil
  5. Mutluluklar diliyorum. Çok cici kavanozlar.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.Mutlu olmaları en büyük temennimiz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben Nur
    Resimler cok tatlis :)
    Bu arada bloguma beklerim umarım gelirsiniz
    Sevgi ve saygılarımla
    Nur A.

    YanıtlaSil