26 Ağustos 2016 Cuma


     
          KADININ DİLİ
  Kadın elinin  değdiği her yerin güzelleştiğine bir itirazı olan var mı bilmiyorum. Bizim kadınlarımız ise hem güzelleştirir hem de becerikli ellerinden çıkan işlemelerle, oyalarla,dokumalarla mesajını verir. Kadın fıtratı sosyal olaylarda da sesini yaratılışındaki incelikle duyuruyor artık.
  Büyük Çekmece Parkı'nda gezinirken Mimar Sinan Üniversitesinden bir grubun hocalarıyla yaptığı çalışma ilgimi çekti. Örgüleriyle ağaçları giydiriyorlar ve bunu sosyal bir farkındalık oluşturmak adına yapıyorlar. Fakültenin halı bölümünde okuyan ekip ilk olarak kadına  karşı şiddete farkındalık yaratmayı  amaçlamış ve  “Kadın gibi  avazımız çıktığı kadar ördük”  sloganıyla örgü şenliği yapmış ve  okuldaki ağaçları giydirmişler.  “ Tanıtımını da şu ifadelerle yapmışlar:"Kadına şiddete karşı kadınca bir protestodur “ÖRGÜ” …Yaşanan bunca acı varken ve tahammül sınırlarımız zorlanırken yapmamız gereken bir şeyler olmalıydı. Şiddete şiddetle cevap vermektense sanatsal bir çığlıkla duyurmalıydık sesimizi ve en iyi ifade şekli en iyi yaptığımız şey olmalıydı…Örme çok kadınca bir ifade şekliydi…ilmek ilmek sabırla ve hiç bıkmadan…” ve biz AVAZIMIZ ÇIKTIĞI KADAR ÖRDÜK..."Örgü şenliğimizde üniversitemizin bahçesinde bulunan ağaçları, rıhtımdaki bankları ve bina içinde farklı noktaları 20 kişilik bir grup çalışmasıyla giydiriyoruz." 
 


  Etkinliklerine farklı konularda farkındalık oluşturmak adına devam ediyorlar ve bunu "kadınca bir eylem" olarak ifade ediyorlar. Kadın naifliğinin ve kadınca hassasiyetin ne güzel bir örneği.




   Bu sosyal sorumluluk projesi hocaları Derya Tecimer başkanlığında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor.


ı




    Çalışmalarının amacına ulaşmasını dileyerek teşekkür ediyor ve yanlarından ayrılıyorum.




Bu da ışıkla giydirilmiş ağaç.
Vatanımızın yaşadığı bu karanlık günlere inat, ağaç gibi dimdik ve yaprakları gibi beraber olmayı diliyorum.  Hoşça kalın.

13 yorum:

  1. çok güzeldi , bende çok beğenmiştim bu örgü projesini... sevgilller...

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel dimi kadının içi renklerle dolu hem de sıcacık.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel örmüşsünüz.Fikir de çok hoş :)

    YanıtlaSil
  4. Amacıda örgülerde çok güzel umarım amaç gerçek olur.

    YanıtlaSil
  5. Harika. Özellikle de böyle güzel bir amaç uğruna yapılınca daha da güzel olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Harika. Özellikle de böyle güzel bir amaç uğruna yapılınca daha da güzel olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ağaç giydirmek dünya çapında moda oldu. Güzel amaçlar için böyle güzel faaliyetlerde bulunmak övgüye değer...Ağaçlarında hoşuna gitmiştir umarım:)

    YanıtlaSil
  8. Protestonun böylesi ne tatlı.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba..geç te olsa yazınızı okudum...düşünceler be yorumlar icin cok tesekkur ederim...inanın amacımız gerceklesiyor ve sizlerin yaklaşımlarıyla sesimizi yükselterek bu farkindaliga sebep olabiliyoruz...tekrar tesekkurler ve yeni bir etkinlikte gorusmek uzere..sevgiyle kalın❤

    YanıtlaSil
  10. Merhaba..geç te olsa yazınızı okudum...düşünceler be yorumlar icin cok tesekkur ederim...inanın amacımız gerceklesiyor ve sizlerin yaklaşımlarıyla sesimizi yükselterek bu farkindaliga sebep olabiliyoruz...tekrar tesekkurler ve yeni bir etkinlikte gorusmek uzere..sevgiyle kalın❤

    YanıtlaSil
  11. Hoş geldiniz. Buralara biraz geç uğradım kusura bakmayın. Farkındalık oluşturmak herkesin yapabileceği şey değil. Önayak olmanız güzel. Nasipse yeni bir etkinlikte görüşürüz inşallah.

    YanıtlaSil
  12. Buraya geç uğrayabildim kusuruma bakmayınız. Yorum bırakan bütün blog dostlarıma teşekkür ediyorum. Derya Hoca gibi farkındalık oluşturmaya çabalayanların çoğalmasını diliyorum.

    YanıtlaSil