14 Mart 2016 Pazartesi




DUA

“Şu kopan firtina  Türk ordusudur Yarabbi!

Senin uğrunda ölen ordu budur Yarabbi!
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın!
Galip et çünkü bu son ordusudur İslâmın...”(Y.K.Beyatlı)
Haberi duyunca acının yanı sıra ilk aklıma gelen bu mısralar oldu. Ve sığınacak tek kapı dua…
Rabbim Sen'den başka yâr ve yardımcımız yok. Bu millet Senin adını dünyaya duyurmayı görev bildi asırlardır.Dünya üzerinde Senin dinini en samimî duygularla bu millet yaşadı. Milletimize ayrı-gayrılığı layık görenleri, bu yolda zulmü iş edinenleri "Kahhar"isminle kahret. Bizleri de uyanık tut. Yüreğine ateş düşenleri serinlet. Çanakkale'deki birlik ruhunu yeniden tesis etmeyi bize nasip et Yarab.
Yahya Kemal bu şiiri 30 Ağustos zaferinden önce 26 Ağustos 1922’de yazmıştı. O zor günlerde gönülden bir yakarıştı. Şimdi dört yandan sıkıştırıldığımız bu günlerde bizi yıldırıp parçalamak isteyenlere karşı birlik olmanın tam zamanı. Çünkü Güçlü bir Türkiye , Samimi ve sade bir Allah inancı dünyayı yönetmeye çalışanları korkutuyor.
“Vatanda korkulu rüya içindeyiz gerçek.
Fakat bu çok süremez, mutlaka şafak sökecek.”(Alıntı)

NOT: Bugün begonvilimi anlatacaktım sizlere. Ama yüreğimizi bir  kez daha yaktılar. Hayatının baharında nice can gitti analar, babalar yandı Rabbimden sabır ve kolaylık diliyorum.

2 yorum:

  1. Her ses, her söz kainatta duyuluyor ve yerini buluyor. Bazen mırıldanmalarımız bile ihlasla olunca en kuvvetli duaya eş olabilir. Korkuyoruz dünyanın halinden ama umutlu ve eminiz hepsinin Sahibinden. Dualarımız kabul olsun, bu topraklardaki pis oyunlar ve hesaplar yapanlar helak olsun inşaallah.

    YanıtlaSil