4 Ocak 2018 Perşembe



       YILLARDAN SONRA
      "Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı?Sana gönül bahçesinden bir demet gül vereyim mi?"
       İstanbul bu defa uzun yıllar ötesinden hayatı paylaştığımız bir dostla karşıladı beni.Çalıkuşunun konduğu dalda cıvıldayan bir başka çalıkuşuyla...
Otuz beş yıldır görmediğim hatta izini kaybettiğim ev arkadaşımla buluştuk yıllar ve yıllar sonra.  
       Yıllar ve yollar ayırsa da gönüldeki  bağ kopmadıkça Rabbim nasip ediyor buluşmayı.Şükürler olsun.


Sanki araya yıllar ve yollar girmemiş gibi kaldığımız yerden devam ettiğimizi görmek çok güzel bir duyguydu. Oysa yirmi yaşın uçarı gönülleri durulmuş ,zaman bir şeyleri alıp götürürken en güzel hediyeleri evlatlarımızı bize armağan etmişti. Eksilerek çoğalmıştık.Bu arada tartıda da çoğaldığımı görmek pek hoş olmadı ama neyse bu güzel günün 
hatırına görmezden geleyim bari.İncilay'ım sen yine zarif, güzel İncilay'ımızsın. Bir dahaki sefere nasıl başardığını anlatırsın di mi?
Gün boyu birlikteydik İncilay'ımla. En çok üzüldüğümüz de 2007/2010 yılları arasında İstanbul'da yaşamış olmama rağmen birbirimizden haberimiz olmayışı oldu.  Birlikte diğer ev arkadaşımız Nurgül'ümüzü ve alt kat komşumuz Sacide'mizi de görüntülü arayıp hasret gidermek çok güzel oldu.  Epeyce zor  ve uzun süreli olsa da birbirimizi bulmayı nasip etti Rabbim. Çok şükür. Bir daha hiç kopmamak ve dostlukların daim olması dileklerimle hoşça kalın.






10 yorum:

  1. Ne güzel.Eskimeyen arkadaşlıklara sahipsiniz demekki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür, hele yıllar sonra kavuşmak öyle güzel ki. Daim dostluklarımız olsun inşallah.

      Sil
  2. Anlatacak ne çok şeyiniz vardır şimdi sizin.
    Muhabbetiniz daim olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Evet,öyle çok birikmişimiz var ki. Henüz hatıraları bile bitiremedik.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir kavuşma..seni de dünya gözüyle gördüm ya :) çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  5. Gönüle yakın olanla kavuşmak çok güzel. Ben de seni görünce çok mutlu olmuştum.Artık tanışalım diye düşündüm Sevgiciğim.

    YanıtlaSil
  6. Dostluğun en güzel yanı aradan onca yıl da geçse bıraktığın yerde sitemsiz başlamaktır. Ne güzel hep daim olsun dostluğunuz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Amin,sağ olun güzel düşünceleriniz için.Şair ne güzel söylemiş:
    "Her şey insanla güzel,
    Doğan güneşe karşı gerinen evler,
    Mavi rüzgarların koştuğu sokak.
    İnsansız olursa sevimsiz resim gibi
    Dal uçlarında göveren bahar,
    Tarlada boy veren o altın başak."

    İnsan bir de dost olunca başka ne istenir.

    YanıtlaSil
  8. Gerçek dost sahibi olmak, az bile olsa öyle değerli ki hele bu zamanda. O kucaklaşmalar, sıcaklığı hiç azalmayan sohbetler, mesafe tanımayan muhabbet işte bunlarsız koymasın Allah. Eş, evlat, aileden bile ileri oluyor bazen, kimseye diyemediğini diyor ya da gönlünce susuyorsun. İlla ki aynı düşüneceğiz hayata aynı yerden bakacağız diye bir tasa da yok, bu gönül işleri böyle derin, güçlü. Yumuşak yerime dokundu bu yazı ama ben de orada gibi oldum. Gözler ışılamış, yürekler hafiflemiştir. Çok sevgiler benden, uzun zaman ayırıp dinlemek anlatmak istiyorum inşallah muhabbetle.

    YanıtlaSil
  9. Aynen öyle sevgili dost. Mesafe tanımayan muhabbet çok önemli.Hayata aynı penceteden bakmıyor da olabilir insanlar ancak o temeldeki duyguları vermiş Allah. Bazen de hiç görmeden yürekleri birbirine ısındırıveriyor Rabbim. Bu da O'nun bir hikmeti değil mi?

    YanıtlaSil