30 Ocak 2018 Salı



GAYRET...
Sıkıntılarla gelmek istemiyorum size ancak sarp yokuşlarda yüreğim.Ülkü'mün Hakk'a yürümesi nasıl da hazırlıksız olduğumu bir tokat gibi çarptı yüzüme. İnsanımızın engin duyuşlarıyla dile getirdiği "Ölenle ölünmez/Hayat devam ediyor."gerçeği de karşımda duruyor.  Ve görüyorum ki acının en iyi çaresi zihnin ve bedenin sürekli meşgul olması. Bunu bilmekle birlikte pek bir şey yapamıyorum. Paylaşılmayı bekleyen dönüşümlerimle bir merhaba diyeyim istedim.
    
        Bunlar kızıma boyadığım sehpalar. Eski rengi düz kahverengiydi. 


Bu da eski bir dolabım. Rengi kızıl kahveydi önceden.Şimdi hobi malzemelerimi derleyip topluyor. Eski hallerini çekmeyi akıl etmemişim.





Ve küçük polyester bir çerçeve. Bu çerçeveleri bir tablo haline getirmeyi planlıyorum nasip olursa. Epey dağınık bir yazı oldu kusuruma bakmayın. Kendimiderleyip toparlayıp güzel günlerde ve
güzelliklerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın.


4 yorum:

  1. Ölümün Hay isminin üstümüzde görevinin bitmesi ama asıl olanın başlaması gerçeği en büyük hakikat olmasına rağmen en zoru. Özellikle tanıdığım ya da sevdiklerimin yakınları bana tazeletir hep acılarımı. Acıtıyor evet, babam öldükten sonra öyle çok Ümit ettim ki gelir karşıma bir sarılırım diye. Ah o özlem yok mu nasıl yakıcı parçalayıcı bir his halinde akıyor insanın içine. Anne olunca hep Ya Rabbim evlatlarımın acısını gösterme onları muhafaza buyur diyorum hepimiz gibi bütün çocukları da duama katarak. Şehittir ve çok güzel bir makamdadır inşallah Ülkü hanım da. Mekanı Nur olsun. Böyle zamanlar Allah la irtibatımız kuvvetleniyor dünyayla uzaklaşıyoruz bir metanet ve serinlik de veriyor bize. Yemek içmek gülümsemek geliyor tekrar. Zihin ve beden işlemeli haklısınız malayani dediğimiz şeyler boğuyor insanı. Ailenizle hayırlı mutlu uzun ömürler nasip etsin Allah. Sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiklerimizin pek çoğu eşiği atladı. Biz de sıramızı bekliyoruz. Rabbim rızasıno kazananlardan eylesin bizleri. İnsanız işte. Orada ağlayıp beride gülebiliyoruz. Düşününce işler derin,özlem sınırsız. Kendini meşgul etmek iyi geliyor. Ben de szin ailenizle ve sevdiklerinizle inanmanın verdiği rahatlık içinde uzun ve sağlıklı bir ömür dliyorum.

      Sil
  2. Devam etmek zorunda olduğumuz bir gerçek bu güçlü duyguları o ağır yüreği sürükleyerek yol almamız isteniyor üstelik bunu uyumak zorundayız elbette ölenle ölünmez ama ölenin ardından gözden geçirilir bir çok şey tekrar silkelenir insan.
    Allah sabırlar versin.
    Yaptıklarınız çok güzel insanı iyileştiren iyi hissettiren ve yapım süresi boyunca düşündüren uğraşlar.
    Ellerinize sağlık hepsini çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,ölüm en büyük ders düşünenler için. İnanmak da en güzel ferahlık. Zaman uyum sağlamanın en güzel ilacı,meşguliyetler de derde derman. Dua ve Yaratana sığınmaksa hepsinin üstünde gönül genişliği. Bu ferahlığı içinde hissedenerden omak dileğiyle...

      Sil