14 Nisan 2017 Cuma

Bahar ve begonviller


 
      BEGONVİLLER ARASINDA
      
     Begonvil bayramım var dostlar!
    Kuruyor mu diye endişelenirken birdenbire  balkonumu şenlendirip beni sevindiren begonvillerimle geldim bu sefer.
 Ve her canlının sevgiyle var olduğunu bir kez daha gördüm.Çünkü onları çok sevdim.
Begonvilimi üç yıl kadar önce çiçeklenmiş bir begonvilden aldığım daldan büyütmüştüm. Çiçekliyken alma,tutmaz, dediler ama öyle sevdim ki tuttu. Bir kez çiçek verdi. Sonra neye küstü bilemedim ,çiçek vermez oldu. Kurudu diyebilirim. Ama vazgeçmedim ondan. O da benden vazgeçmemiş demek ki...Bana bu güzelliği yaşatan Rabbime şükürler olsun.










Gönlümü sevince boğan başka cinsleri de var balkonumda.Kış sonundan beri yüreğimi pembeleyen güzelim işte burda. Kardeşine sarılmış büyüyor. Ama artık yapraklarını da çiçeklerini de döktü. Sanırım dinlenecek biraz. O yeniden coşana kadar diğeri pembeliyor gözümü gönlümü.






Bakın bu güzellik de pembeler içinde yerini almaya çabalıyor. 

Bu güzelliklere yeni bir balkon düzeni lazım galiba. En kısa zamanda hal yoluna girmesine niyet edelim o zaman. 
Değerli dostlar, bu yayını telefonla hazırlamaya çalıştım ancak bir hayli sıkıntılı. Nihayet bilgisayarı elime geçirebildim de tamamlayabildim. En kısa zamanda tekrar buluşabilmek dileğiyle hoşça kalın.

8 yorum:

  1. Çok güzeller bayıldım bizim ev çiçek büyütmeye müsait olmadığı için içim gidiyor böyle çiçekleri görünce 😊😁 maşallah diyelim nazar olmasın bu güzelliğe 😁😊 içim açıldı sayende sevgiler 😁😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekler mutluluk. Aslında değişik ortamlarda yaşayan çiçekler de var. Onlarla uğraşabilirsiniz belki de. Bırakın çiçeği yeşili görmek bile yetiyor insana.

      Sil
  2. En sevdiğim begonvil. Ne yazık ki Ankara da yaşaması çok zor.
    Arka planda güzelim Karadeniz, harika balkon manzarası...Daha ne olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız.Ankara'da yaşaması zor. Belki kapalı balkonda ve güneyde yaşayabilir. Denemeye değer bence. Evet manzara çok güzel. Rabbimin verdiklerine şükürler olsun.

      Sil
  3. Zor olanı başarıyorsunuz, bir Ege Akdeniz çiçeği Karadeniz'de, üstelik yayılmak toprağı iyice kavralamak ister ama balkonda. Bu çiçek size gönül vermiş, inadı, coşması ondan. Çiçeklerle konuşmak hikaye değil, bir bidon dolusu suya bile farklı davranıp olanları gösterdiler herkese. Çiçekler ki toprakla haşır neşir, insana yakın onlar da anlıyor birşeylerden besbelli. Bu konuyu sizin çok uzun anlatmanız gerek bize, aynını beceremesek bile gidiş yolunu dinlemeli. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçek terapisi bu. Onların güzelliğini görmek içimdeki inancı ve Yaratan'ın sevgisini pekiştiriyor. Huzurla doluyorum. Bu güzellikleri yaratanın merhametinin sonsuzluğunu düşünmekle mutlu oluyorum.

      Sil
  4. Seyretmek nasıl bir huzur. Kendi evim olunca ben de begonvil ve çiçeği çok olan bitkiler yetiştirmek istiyorum. Bayıldım ❤

    YanıtlaSil
  5. İnşallah diyorum.Amerika'dasınız değil mi?Oralarda da var mı begonvil?

    YanıtlaSil