30 Ocak 2017 Pazartesi




TEFEKKÜR ZAMANI
Gün karardı, örtüsünü  yeryüzünün üstüne yayan gece tefekküre davet ediyor insanı.
 Gökyüzünde gecelerimizi ışıtan ay nasıl düşmüyor yeryüzüne? 

Newton'a kütle çekim yasasını öğreten irade, karlar yeryüzüne düşerken birbirine çarpmasını nasıl engelliyor?

 
   Kainatın her zerresindeki mükemmellik,işleyişindeki düzen hayran olunmayacak gibi mi?
   Hançerelerden çıkan nağmeleri kar tanelerine karıştırıp yüreğime savuran,gönül telimi hüzün hüzün titreten duyguyu yaratanın,insana zalim olabilmeyi de layık görmesindeki hikmet ne?
   Ya insan..."Düşünmez misiniz,akletmez misiniz?.."uyarısına defalarca muhatap olup da yaratılışındaki hikmeti hiçe sayan insan...
    Sorular çetin,insan fırtınalı bir deniz. Limana ulaşabilene ne mutlu...

12 yorum:

  1. insan oğlu düşünse aklını kaçırır saç telinin hücresel olarak aslı bile bu gün yapılmazken ALLAH'ın varlığına ve birliğine inanmamak mümkün mü ayrıca şarkıda beni çocukluğuma götürdü harikaydı.

    YanıtlaSil
  2. Şarkılar güzel.Sesi verip nağmeyle süsleyene hamdolsun. Her şey O'nu hatırlatıyor aslında.

    YanıtlaSil
  3. Her şey onu hatırlatırken, onsuz olmak...Akıl edemeyenlerden olmamak dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. Bende bir emanetiniz var,blogumda kendisini almanız için bekliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayıldım. Ruhumda çiçekler açtı sanki.Çok güzel olmuş. Emin olun tam da yüreğimdeki huzur algısını yansıtmış.Ellerinize sağlık. Teşekkürler. İlk fırsatta bloguma yerleştirmeye çalışacağım. (Bilgisayar eşimde oluyor ve eve saat dokuz gibi geliyor. Sonra da kızım ders dinlemek için alıyor. Bana da sıra ne zaman gelir artık. Telefondan da başarabilir miyim bilemiyorum.)

      Sil
  5. Ben de kalbim iyice yakınlaştığı zamanlar hep düşünmez misiniz sorusunu duyuyorum ve hayretim artıyor elhamdulillah. Rahman suresinin aklımda kalan ayetlerini mırıldanıyorum. Gönlünüze sağlık.. Bu yayını girdiğiniz hafta tatil döneminde boyun ve bel ağrısıyla muzdarip hastane trafiklerim oldu, kaçımasam dosttan teselli gibi olurdu o sıralar. Nasip şimdiye imiş. Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle geçmiş olsun sevgili dost. Rahatsızlıklar hepimizi zorluyor zaman zaman. Bel sıkıntısı da özellikle hanımların derdi. Umarım tedavileriniz olumlu sonuç vermiştir. Blog dünyasına girdim ama doğru dürüst bir şey bilmeden. Amaç duyguları paylaşmak,gönlüme yakın dostlar edinmekti buldum da elhamdülillah. Ancak bilgi eksikliği zorluyor beni. Zaman zaman yorumlarım gitmiyor. Sebebini anlayamıyorum. Size de öyle oldu. Bu sene bilgisayar eşimde ve eve çok geç geliyor. Devamında da kendi işleri oluyor. Paylaşımlarım da aksıyor haliyle. Fakat sizleri telefondan takip ediyorum. Bakalım bu yorumu gönderebilecek miyim diye de endişeliyim şu anda. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  7. Ah ne kadar manalı satırlar bunlar! Güzel yureginize sağlık kendime getirdiniz beni. ❤❤❤

    YanıtlaSil
  8. Düşünecek,şükredecek ve insanın aymazlığına kahredecek ne çok şey var değil mi?..

    YanıtlaSil