22 Mayıs 2016 Pazar

İNANDIM

İNANDIM
"inandım" demiştin ey can,
"Kadere , kazaya ,Allah 'tan gelen her şeye inandım."Peki nedir bu dağılmışlık ?  Niyedir yüzündeki gam, gönlündeki hüzün? Yoksa bir kere daha mı yandın dünyanın hiçliğine harcanmış ömrüne ve ömürlere?Allah "bilir" dedin. Dedin de nicedir niye hesaplaşırsın sayısını hiçbir zaman ölçüp biçemeyeceğin günlerle.

"Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! "(BAKARA/155)                                                               




İnandım .Rabbim. Sarsıldım,savruldum ve inandım. Verdiğin güzelliklere inandığım gibi dertlerine de inandım."M ümin kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü hatta ufak tefek bir tasa isabet edecek olsa Allah onun sebebiyle günahından bir kısmını mağfiret buyurur." diyen peygamberine inandım.


 Niyazım sınavımızda acizliğe ve isyana düşürme bizi. Çünkü Senin sonsuz merhametine  inandım. Verdiğin dertlerin aslında birer nimet olduğuna inandım. 

Not: Dostlar,ancak yazmaya kuvvet bulabildim. Dualarınızı babamızdan ve bizden esirgememenizi rica ediyorum.











17 yorum:

  1. Sevgili Bir Tatlı Huzur, epeydir yazmayınca içime bir, acaba ne oldu düşmüştü. Hayırlı yoğunlukları olsun dedim. Rabbim şafi ismiyle şu mübarek günlerde şifa versin. Hastalarımız, hastalıklarımız pek çok ama derdin sahibi çok merhametli, devası da onda. Dualarımız Ona malum. İyi haberlerinizi almak ümidi ile dualarımız sizinle...

    YanıtlaSil
  2. Babanıza allah şifa versin. Rabbim tam bir teslimiyetle İman etmeyi nasip etsin de dertlerdeki Hikmet'leri görebilelim.

    YanıtlaSil
  3. Allah şifa versin. Rabbim sizleri de sabredenlerden eylesin. İmtihanlar kullar için...

    YanıtlaSil
  4. Allah şifa ve hayırlı ömür lütfetsin canım ❤

    YanıtlaSil
  5. Allah şifa ve hayırlı ömür lütfetsin canım ❤

    YanıtlaSil
  6. Hayatta herkesin ayrı imtihanı oluyor lütfen üzülmeyin Allah şifa versin zaman sabır dua en iyi ilaçtır inşallah her şey istediğiniz gibi olur.

    YanıtlaSil
  7. Acil şifalar diliyorum. Size de güç,sabır..Bilirim ki canımızdan öte sevdiğimiz biri hasta olunca kaygıların, elemlerin sonu gelmez.Güçlü olup savaşa devam sevgili dost. İyi haberlerinizi almayı yürekten isterim.

    YanıtlaSil
  8. Acil şifalar diliyorum. Size de güç,sabır..Bilirim ki canımızdan öte sevdiğimiz biri hasta olunca kaygıların, elemlerin sonu gelmez.Güçlü olup savaşa devam sevgili dost. İyi haberlerinizi almayı yürekten isterim.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Dostlar-Begonvil Sokağı, Bize Her Yer Okul, Çay Molası, Emine Bektaşi, Evimin Güncesi, Begonvilli Ev- Desteğiniz ve şifa dilekleriniz için gönülden teşekkürler ediyorum. Gerçekten de acılar paylaşıldıkça azalıyormuş ama bizler sevinçleri paylaşarak çoğaltalım inşallah. Sağ olunuz.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Dostlar-Begonvil Sokağı, Bize Her Yer Okul, Çay Molası, Emine Bektaşi, Evimin Güncesi, Begonvilli Ev- Desteğiniz ve şifa dilekleriniz için gönülden teşekkürler ediyorum. Gerçekten de acılar paylaşıldıkça azalıyormuş ama bizler sevinçleri paylaşarak çoğaltalım inşallah. Sağ olunuz.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili M.
    Daha yeni gördüm bu yayını bir onceki yayının olmasa bundan da haberim olmazdı. .Allah yar ve yardımcınız olsun..sağlık ve afiyet ne büyük hazine ne büyük nimet.Rabbim den acil şifalar diliyorum.İnşallah günahlara kefaret olur dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  12. Allah razı olsun. Dualar ne büyük nimet ve dahi ne ferahlatıcı bereket. Ne mutlu ki uzaklarda duacılarımız var. İnşallah duaların ve bu mübarek günlerin bereketine Rabbimizin şifa vereceğini ümit ediyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Allah razı olsun. Dualar ne büyük nimet ve dahi ne ferahlatıcı bereket. Ne mutlu ki uzaklarda duacılarımız var. İnşallah duaların ve bu mübarek günlerin bereketine Rabbimizin şifa vereceğini ümit ediyoruz.

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun. Umarım babanız biran önce şifa bulur...

    YanıtlaSil
  15. Allah razı olsun.Babamla birlikte bütün hastalar da şifa bulsun inşallah.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Siz de bayağı ara vermişsiniz. Umarım her şey yolundadır. Bloğunuzun adı gibi bir tatlı huzur dolmuştur yuvanıza...

    YanıtlaSil