26 Mart 2016 Cumartesi

             EL İŞİ  SABIR İŞİ

       Birbirinden marifetli hanımların birbirinden değerli el işlerini paylaştıkları blog dünyasında ben de şöyle kıyıdan köşeden görünüp severek işlediğim panomu paylaşayım bugün. Zaman zaman ziyaret ettiğim bir nakış kursu var. Aman Allah neler yapıyorlar öyle. Bu hanımlar gerçekten sanatkâr ve tam bir sabır abidesi. Sergi yapılınca gidebilirsem resimlerini paylaşırım inşallah. 


       Panomu sevdim ama çerçevesini pek sevmedim sanki . Siz ne  dersiniz, ilerleyen zamanlarda değiştirsem mi  ?    
 








      Bu örnek pek çok yerde var ama ben yine de ayrıntılı paylaşmak istedim. Belki yakından görüp işlemek isteyen olur diye. e hoşça kalın.

       Bu arada bir derdimi de paylaşmak istiyorum sizinle. Uzun zamandır yetiştirmeye çalıştığım begonvilim sürekli yaprak döküyor. Çiçeğe durmasını beklerken gene bütün yaprakları döküldü. Kızımın Çeşme'den getirdiği çiçek açtı. Benimki ise beni çok üzüyor. İlk sene çiçek vermişti. sonra şimdiki gibi yapraklarını döktü. Herhalde Karadeniz rüzgarı yaramadı dedim. Balkonum kapanınca en çok onun için sevindim inanır mısınız. Saksısını ve toprağını  değiştirdim epeyce budadım.Cam balkona batı güneşini çok güzel gören bir yere yerleştirdim Onun için yüksek bir çiçeklik bile yaptırdım.Güzelce yapraklandı. Çok fazla da sulamadım. ama ben çiçek vermesini beklerken gene yapraklarını döktü. Ne olur bir çare.
     Bakın nasıl sararıp soldu güzelim.
   

      NOT:1. Bu yazı konu bütünlüğü olmayan kompozisyonlara benzedi ama ne yapayım begonvilime kıyamıyorum. Belki yardımcı olan biri olur. Çiçek bakım sitelerini gezdim ama bunun  çaresini yazmıyor.
              2. Ne yaptıysam bilemedim önceki paylaşımlarımın resimleri silinmiş. Hatıra defterimdeki resimler gitmiş gibi hissettim.


 Güzel günlerin hepimizin olması vatanımızın esenliğe kavuşması dileğiyle sizlere yağmura gülümseyen kaşık güzelimle hoşça kalın diyorum.

14 yorum:

  1. Pek sevgili ablam..evvela begonvile üzüldüğümü belirtmek istiyorum..aaah vardı benim de böyle güzel bi kızım mor mor açardı sürekli..acaba diyorum toprağını değiştirsen şöyle bir havalansa biraz da yeri genişlese daha büyük bir saksıya alsan bir de dua okusan veya salavar ne bileyim gelir belki kendine Allahın izniyle..
    yaptıkların çok güzel ellerine sağlık ben de böyle şeylere artık pek zaman kalmadı ooy çileli başım kızlarım büyüsün ancak el atarım,çok geçmiş olsun begonvile ;)

    YanıtlaSil
  2. Mail aracılığı ile bir ara konuşabilir miyiz?

    degmesinyagliboya@gmail.com

    Sevgiler!!

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Tablonuza bayıldım. Begonviliniz için de en kısa zamanda bir çare bulabilirsiniz umarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer nakışların yanında kanaviçe basit bir teknik olsa da harikalar ortaya çıkabiliyor. Renklerle oynamayı da seviyorum. Ah bevonvilimin gözünün içine bakıyorum iyileşsin diye ama boşa bakma da bi işe yaramıyor.değmesin yağlıboya kardeşimin yazdıklarını denemekte fayda var.

      Sil
  4. Suyu çok sevmez begonvil. Sık suluyorsanız, çiçek sürgünü vermiyordur. Az su, çok çiçek demektir. Biz Alanya'nın bunaltıcı sıcağında dahi 10 günde bir suluyoruz. Ortam değişikliğinden etkilenmiş olabilir. Karadeniz için yetiştirilmesi zor bitkidir. Humus ve bitki besini vermeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  5. İlginize teşekkür ederim. Yazdıklarınızı uygulayacağım ama humus üretemem. Acaba nereden alabilirim? Herhangi bir bitki besinini versem olur mu? Çiçeklerim benim için çok kıymetli. İnanır mısınız kazayla yaprağını kırsam üzülüyorum. Onlar da bir can. Üstelik bizi mutlu ediyorlar.

    YanıtlaSil
  6. ÜNYE li arkadaşım selamlar,
    sonradan ünyeye gelip de kopamayan çok tanıdığım var
    malesef ben 25 yıldır ankarada yaşıyorum
    ama her yaz mutlaka bir hafta da olsa giderim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Bir Tatlı Huzur, balkonunda begonvil yetiştiren kıymetli bir dosttan aldığım tüyolar, az su , güneş gören yer. Yerini sevmemiş olabilir gezdirin, şeker gübresi diye bir şey varmış öğrenmek lazım. Siz zaten bunları biliyorsunuzdur ama bir de şu var o gurbette mazur görün, azını çoğa sayın. Ama ümit kesmeyin, sevgi, tatlı dil onu da inatçı yapar belki. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, blogunuzu takibe aldım bana da beklerim sevgiler
    Tasarım Evinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Mutlu günler ve iç açıcı sohbetlerde buluşmak dileğiyle.

      Sil
  9. İşleme çok güzel evet tablo biraz agir kaçmış. Begonvil hakkında fikrim yoktu, yorumlardan epeyce öğrendim;))

    YanıtlaSil
  10. İşleme çok güzel evet tablo biraz agir kaçmış. Begonvil hakkında fikrim yoktu, yorumlardan epeyce öğrendim;))

    YanıtlaSil
  11. Evet size katılıyorum. Çerçevesini yaptırdığımdan beri gözüme takılıp duruyor. İyi bir model seçememişim diyorum. Ayrıca derinliğini de yeteri kadar verememişler. İlk fırsatta değiştirmeli.

    YanıtlaSil
  12. Panonuz güzel olmuş. Hergün girip merakla bakıyorum acaba ne yazdınız diye. Ama yazı yok. Bizi boşlamayın lütfen. Selamlar

    YanıtlaSil