tag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post6434259726028853867..comments2023-10-28T02:18:28.087-07:00Comments on Bir Tatlı Huzur: BirTatlıHuzurhttp://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-55807689313970033252017-04-19T11:00:51.079-07:002017-04-19T11:00:51.079-07:00Hoş geldiniz. Memleket nere,siz de mi Karadenizlis...Hoş geldiniz. Memleket nere,siz de mi Karadenizlisiniz yoksa? Ayrıca bezelye kızartmasını ben de çok severim.Tabii mısır unuyla harmanlanınca.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-32964652981810944672017-04-18T07:33:04.953-07:002017-04-18T07:33:04.953-07:00Offf hepsini de çok severim :) Sonuncuya fasülye t...Offf hepsini de çok severim :) Sonuncuya fasülye tavası deriz biz. Yaprak bezelyeden de çok güzel oluyor. Hımm, olsa da yesek ;)Handanhttps://www.blogger.com/profile/02495249822546096105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-64521256802439315332017-03-15T02:43:32.644-07:002017-03-15T02:43:32.644-07:00Sağlık olsun.Bazen yorumlarımı gönderemiyorum bile...Sağlık olsun.Bazen yorumlarımı gönderemiyorum bile. Sonra nasılsa düzeliveriyor. İnceliğiniz için teşekkürler.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-57998436927482449722017-03-14T12:39:33.941-07:002017-03-14T12:39:33.941-07:00Sevgili Bir Tatlı Huzur, son yazıma yazdığınız yor...Sevgili Bir Tatlı Huzur, son yazıma yazdığınız yorum ve cevabım bir karışıklık sonucu silindi. Kusura bakmayın bu yanlışlıktan dolayı, o zaman buradan çok teşekkür ediyorum, gönlünüze elinize sağlık. Sevgilerimle..Begonvil Sokağıhttps://www.blogger.com/profile/14134060142396368161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-26944246544421358532017-03-13T09:24:54.595-07:002017-03-13T09:24:54.595-07:00Siz uzaklardasınız tabii. Geldiğiniz zaman yersini...Siz uzaklardasınız tabii. Geldiğiniz zaman yersiniz inşallah. BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-39483762055806296142017-03-12T04:02:22.151-07:002017-03-12T04:02:22.151-07:00Ay fena oldum bunları görünce, pek güzeller. Biz E...Ay fena oldum bunları görünce, pek güzeller. Biz Erzurumluyuz ama çok yapılır Karadeniz yemekleri evde. Coğrafya yakın olunca. Hepsini de severim. Virginia Kuşuhttps://www.blogger.com/profile/10757711394545857807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-56145463717355012242017-03-10T02:21:57.225-08:002017-03-10T02:21:57.225-08:00Hoş geldiniz. Kızım Selçuk'tan mezun. Bu vesil...Hoş geldiniz. Kızım Selçuk'tan mezun. Bu vesileyle Konya'ya geldim birkaç sefer. Güzel bir şehir. Karadenizliler her yerde zaten. Turşu kavurmasını da tadın derim ben.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-77826934024840118432017-03-09T22:06:12.276-08:002017-03-09T22:06:12.276-08:00Merhabalar,
Karadeniz lokantası var Konya'da ...Merhabalar, <br />Karadeniz lokantası var Konya'da bayılırım oradaki lezzetlere turşu kavurmasıyla bir türlü tanışamadık. Hep merak ettiğim bir lezzet eşim yemiş bayılmış lezzetine.Karadenizli arkadaşım vardı.Evlerinden mısır ekmeği eksik olmazdı. O mısır unları bizim bildiğimizden değil tabi öyle olunca lezzet de kaçınılmaz oluyor. <br />Tek bilgisayardan vakit bulduğunuzda :) kahve içmeye bana da beklerim laflarız ordan burdan ;)2cocukluhayathttps://www.blogger.com/profile/18065757464453378139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-30726914474961658422017-03-09T21:43:24.756-08:002017-03-09T21:43:24.756-08:00Hoş geldiniz. O zaman arkadaşınızı ziyaret etmek ş...Hoş geldiniz. O zaman arkadaşınızı ziyaret etmek şart oldu galiba. Değişik tatlara bazen ön yargılı yaklaşsak da tadınca vazgeçilmez olabiliyor. BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-71214903881471724572017-03-09T21:37:55.192-08:002017-03-09T21:37:55.192-08:00Ben sizden daha çok acemiyim. "dildennagmeler...Ben sizden daha çok acemiyim. "dildennagmeler.blogspot.com" dan girince olmuyor mu bilemedim ki... İyisi mi emeklinolunca bi kursa gideyim ben.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-8781401628967753982017-03-07T12:38:57.234-08:002017-03-07T12:38:57.234-08:00Karadenizli bir arkadaşım yapmıştı fasulye kavurma...Karadenizli bir arkadaşım yapmıştı fasulye kavurmasını milli yemeklerimizden diye.Çok beğenmiştim.Şimdi tekrar hatırladım o lezzeti ve canım çekti.:)Ebemkuşağıhttps://www.blogger.com/profile/07084398451326981018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-11372356717030856232017-03-07T01:51:11.866-08:002017-03-07T01:51:11.866-08:00Bir de sizi takibe almıştım ben ama yeni yayınları...Bir de sizi takibe almıştım ben ama yeni yayınlarınız förünmüyor bende,tekrar takibe alayım dedim,nereden yapacağımı bulamadım 🙄Dikiş Sevda’ sıhttps://www.blogger.com/profile/08527781983524050085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-73962028976020365792017-03-07T01:47:39.206-08:002017-03-07T01:47:39.206-08:00Of of,nasıl canım çekti şimdi.Hele de karalahana (...Of of,nasıl canım çekti şimdi.Hele de karalahana ( biz pancar deriz aslında ) turşusu kavurması olacak ki,afiyet olsun.Ay aklıma düşürdünüz ya,burada bizim sırık fasulyesine benzer bir fasulye var ondan turşu yapmayı deneyeyim,bakayım olacak mı?Hahaha,hiç aklımda olmayan bir şeye ilham oldunuz şimdi,hemşeri farkı işte 😍Dikiş Sevda’ sıhttps://www.blogger.com/profile/08527781983524050085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-29121946150521386832017-03-06T11:18:37.884-08:002017-03-06T11:18:37.884-08:00Biraz daha kalacaksınız anlaşılan yurt dışında. Ge...Biraz daha kalacaksınız anlaşılan yurt dışında. Gelince özlediğiniz tatlara kavuşursunuz yine. Bol soğanlı turşu kavurmasını deneyin derim ben.Yanında da şöyle fırın unundan yapılmış mis gibi mısır ekmeği de olsun ama.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-66684177897092132152017-03-06T11:13:00.274-08:002017-03-06T11:13:00.274-08:00Hoş geldiniz. Valla benim turşularım da anca anca...Hoş geldiniz. Valla benim turşularım da anca anca tutmaya başladı diyebilirim. Fasulye turşumu ise eskiden rahmetli kayınvalidem yapardı çok da güzel olurdu. Şimdiyse sağ olsun görümcem yapıyor. Siz de denemekten vaz geçmeyin bence.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-21839488290983534032017-03-05T17:40:09.804-08:002017-03-05T17:40:09.804-08:00Turşusunu çok yaparım ve severek de tüketiriz. Kav...Turşusunu çok yaparım ve severek de tüketiriz. Kavurmasını hiç yemedim. Kardeşlerim Zonguldak ta yaşıyorlar onlardan sık duyarım çok da iştahlı anlatırlar fasülye kavurması ve kuymağı hiç kısmet olmadı yemek şimdi fotoğraflarınızı görünce dönüşte onlara yaptıp deniyeceğim:)<br />Çok güzel anlatım ve fotoğraflar emeğine sağlık.Gezgin Kovahttps://www.blogger.com/profile/17905328246666615656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-5833293128493654922017-03-05T17:38:32.466-08:002017-03-05T17:38:32.466-08:00Fasulye diplesinin tadini merak etttim cok pis can...Fasulye diplesinin tadini merak etttim cok pis canim cekti :) bir türlü tursu tutturamiyorum ya sebzeler yumusak oluyor bi süre sonra yada tadi kötü bi cok kez denedim ama olmuyo malesef... Sizinde ellerinize saglikneslinameblog.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/01630976723869132673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-47343438555786566172017-03-05T10:51:31.526-08:002017-03-05T10:51:31.526-08:00Turşu kavurması Karadeniz'e özgü bir tat. Bild...Turşu kavurması Karadeniz'e özgü bir tat. Bildiğim kadarıyla başka yöremizde yok.İlk defa tattığınız için değişik gelmiştir. Ama fasulye turşusunun özelliği kavrularak henmesi. Biz eşimle kavrulmamış olanını doğrsyıp bol limon ve zeytinyağıyla harmanlayıp çiğ salata olarak da tüketiyoruz. Diğer tırşular da bu yöntemle gsyet güzel oluyor. Deneyin isterseniz.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-71350387869867443182017-03-05T10:42:07.726-08:002017-03-05T10:42:07.726-08:00Sanırım biliyorsunuz bu tatları. Ben de çok severi...Sanırım biliyorsunuz bu tatları. Ben de çok severim ekşiyi. Bak,şimdi bol ekşili bi salata olmalıydı.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-38434602810857425752017-03-05T10:39:44.166-08:002017-03-05T10:39:44.166-08:00Damak tadının oluşmasında yöresel yiyeceklerin de ...Damak tadının oluşmasında yöresel yiyeceklerin de büyük payı var. Tanıdık olmayınca garipsemeniz çok normal ama inşallah çok güzel pişiren birine rastlayıp siz de tadarsınız belki belli mi olur? Sanırım dible pirinçli sebzelerin genel adı. Kara lahana hatta pırasa diblesi de yapılıyor çünkü. <br /> Sayfamın yeni hali tamamen bilgisizliğin ve beceriksizliğin ortaya çıkardığı bir tesadüf. Bir diğer değerli dost "değmesin yağlı boya"nın hediyesi olan başlığı yerleştirmeye çalışırken bu hale geldi ve bir türlü düzeltemedim. Ancak güzel dileklerinize teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle...BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-38311638070138255582017-03-05T10:27:55.758-08:002017-03-05T10:27:55.758-08:00Her yörenin kendine has tatları var. Karadeniz kad...Her yörenin kendine has tatları var. Karadeniz kadını ise çalışkanlığının yanında azdan çoğu ortaya çıkarmayı da başarmış.BirTatlıHuzurhttps://www.blogger.com/profile/04468820296132588870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-23750251589400387532017-03-05T09:47:47.330-08:002017-03-05T09:47:47.330-08:00Fasulye turşusunu daha evvel tatmıştım lakin sevem...Fasulye turşusunu daha evvel tatmıştım lakin sevememiştim. Belki iyi kurulmamıştı, bilemiyorum ama kavurmasını hiç denemedim.burcuhttps://www.blogger.com/profile/02482354853263792665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-11572573366156423372017-03-05T08:54:02.976-08:002017-03-05T08:54:02.976-08:00Turşu ve ekşili şeyler dayanamadıklarımdan afiyet ...Turşu ve ekşili şeyler dayanamadıklarımdan afiyet olsun hepi sevilen yemekler ..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-86270742532447640102017-03-05T03:42:54.948-08:002017-03-05T03:42:54.948-08:00Fasulye kavurmasını duyuyorum hatta Rizeli bir ark...Fasulye kavurmasını duyuyorum hatta Rizeli bir arkadaşım sofrasına koymuştu ama ben hiç tatmadım. İçimden turşunun kavurması mı olur da dedim. Ama şimdi böyle anlatınca canım çekti. Taze fasulyeyi çok severim özellikle çalı, ortasından bölerek pişiririm bıkmadan yerim yazın. Dible fasulyeye özgü isim mi yoksa pirinç giren sebze yemeklerine dible mi deniliyor? Ellerinize sağlık, ben hep bekliyorum böyle tatlı anlatımlı yemek yazıları.. Sayfanızın yeni hali hayırlı olsun, bütün kutular tıklılm tıklım dolsun. Sevgiler..Begonvil Sokağıhttps://www.blogger.com/profile/14134060142396368161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7835144788359580077.post-9574640607262213302017-03-05T03:24:37.324-08:002017-03-05T03:24:37.324-08:00Karadeniz gezilerimiz sırasında tattığım ve sevdiğ...Karadeniz gezilerimiz sırasında tattığım ve sevdiğim lezzetler. Dibleyi ben de yaparım ama normal fasulyeden. Afiyet olsun.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10834229143904630959noreply@blogger.com