20 Ocak 2018 Cumartesi


 


      ŞÜKÜR...
     Selâlar verildi...
     Gökyüzü siyim siyim döküyor hüznünü. Anası, ah! anası...sessiz çığlıkları feryat figan yüreğinde .Yüreğini kavuran ateş sicim sicim gözyaşlarında. Yavrusuna son kez sarılıp kokladı.
Acı gerçeğin bilincindeki aklı yine de almıyordu bir türlü evladının ani kaybını.
     Ülkü'müzü pazar günü yolcu ettik...
     Dünyadaki kırk dört yılının yirmi iki yıllık evllilik serüvenine kık dört bin çözümsüz acı sığdırmış  Ülkü'müz,  her şeyi ve üç evladını ardında bırakıp gitti. Nice yansak da,  "Göz ağlar,  kalp hüzünlenir; dilimiz Rabbimizin emrettiğinden başkasını söylemez "diyen peygamberin ümmeti olmanın şerefi ve bilinciyle Allah'ın emrine boyun eğdik.
    Ve..."İnna lillahi ve inna ileyhi raciun."( Allah'tan geldik,yine O'na döneceğiz. )
    Hastalık sıkıntılarının üzerine gelen bu apacı ölümle ben kendi adıma,  inancım olduğu için şükrettim. Rabbimin bana verdiklerine şükrettim. Yoksa acılara dayanmak...Zor...

Masallardaki peri kızlarını kıskandıracak güzellikteki Ülkü'm,bende,oğlumda ve kızımda çok emeğin var. Hakkını helal et bize yavrum. Mekanın cennet olsun.

14 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet etsin cennetiyle mükafatlandırsın inşallah...sizlere de sabırlar versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Rabbim merhametlidir. Cennet bahçelerinden birindedir şimdi inşallah.

      Sil
  3. Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eyledin başta annesi ardında bıraktıklarına sabır versin. 4 sene kadar oldu çocukluk arkadaşım da hemen hemen aynı yaşlarda vefat etti. Ani ve zor bir süreç oldu kanser olduğunu öğrendik hem de son evre. Önce İzmir de tedavi başladı ikiçocuk var sonra bir ümit İstanbul a geldiler. Burada sil baştan tedavi büyük bir ameliyat sma nafile 4 ay sonunda Hakk a kavuştu. Benim hayırhah dostumdur güzel ahlaklı iyi kalpli ihlaslı. Saçlarını kazıttığını gün yanındaydım gözlerindeki ifade hem hastalık hem de çocuklarına hasretlik bir de vefasız eş. Mevlam öyle takdir etmiş imtihan içindeimtihan sır içinde sır. Şehit hükmünde olduğu cennetle müjdeli olduğuinancı ile teskin olmak dışında yapacak bir şey yok. Dünyaya bakan kısmı için derim ki bizi yıpratan sevgimizi hak etmeyen insanları hayatımızdan çıkarmak lazım. Ölüm en büyük hakikat en büyük ölçü tartmak için değer bilmek için. Mekanı cennet olsun başınız sağ olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Bir kere daha gördüm ki hiçbir şeyin sahibi değiliz. Her şeyin sahibi O,amenna. Yandığımız, o kısa ömründe çektiklerine. O kadar haklısınız ki kıymet bilmeyen insanları hayatımızdan çıkarmak konusunda. Ancak kızlarımızın tutunacak bir dalının olmaması onları çaresizliğe mahkum ediyor ne yazık ki.Eşi yakın akrabasıydı. Nice çare olmaya çalışsak da hiçbir zaman sonuca ulaşamadık. Üç tane yavrusu da boynunu büktü hep. Sonuçta ne desek nafile. O inşallah Rabbimin cennetindedir. Bize kalansa yürek yangını.

      Sil
  5. Bu yazı unlerce aklımdan çıkmadın kafamda hep aynı ses 'üç çocuklu anne,üç çocuklu bir anne'..benim de üç çocuğum var yaş nerdeyse aynı şu anda göçüp gitsem geride kalacak olanları ve olacak olanları düşündüm hep.
    Ölüm ne kadar sessiz ama etkili bir muallim sarsıcı bir gerçek de aynı zamanda.
    Allah sabırlar versin.
    Inna lillahi ve inna ileyhi raciun.

    YanıtlaSil
  6. Rabbimizin emrine boyun eğdik elbette ama insanız ve yürek taşıyoruz. Üzülmemek,düşünmemek elde değil. Allah sizlere ve geride kalanlara hayırlı,mutlu uzun ömür versin. Sen de yavrularınla uzun yıllar mutlu yaşa Sevgiciğim.

    YanıtlaSil
  7. Oyyyy, çok zor. Sabır diliyorum.
    geride kalan üç evlat???
    ölüm vuslattır, ölene acımak cahillik. Ama ya geride kalanlar? Yarabbim, yardım et.

    Alan da O'dur, veren de O'dur, O'ndan gelen başüstünedir.

    YanıtlaSil
  8. Allah sabırlar versin...Ölüm karşısında fazla söz bulamıyor insan :(

    YanıtlaSil